Uitslag D1 15 april 2007 in Budel

Zondag 15 april werd in Budel de 5e en laatste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Tegenstanders waren Budel uit Budel en Hydra uit Gemert.

Met 39 zwemmers werd er 84 keer persoonlijk gestart. Ook verschenen er 6 estafette-teams aan de start.

Als eerste verschenen John Verhagen, Mark Schellekens, Roel vd Kleij en Gijs Verhagen aan de start op de 4 x 50 wissel. John bouwde al een flinke voorsprong op, waarna Mark, Roel en Gijs deze voorsprong verder uitbouwden en maar liefst 9 seconden eerder aantikten dan de nummers 2. De tijd was goed voor een nieuw estafette record.

Daarna volgden de meisjes op de 4 x 50 vrij. Anouk van Helvoirt startte met een flink pr en tevens reservelimiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Elke Schellekens zwom vervolgens ook onder haar beste tijd. Esra Pennings zwom rond haar pr en Evalie zwom ook een pr. Hierdoor werd de inschrijftijd met 1.3 seconde verbeterd en veroverden de 4 meiden ook het estafette record.

Als eerste bij de individuele programma's verschenen de allerjongsten aan de start voor de 100 meter wisselslag. Dit was voor hen allemaal de eerste keer. Een aantal was bang dat het keerpunt van rugcrawl naar schoolslag hen niet zou lukken, maar die ging bij iedereen goed!

Vervolgens de oudere minioren op de 50 vlinder. Bente van Bergen sprintte in een pr van 1,2 seconden naar een nieuw clubrecord. Ze is met haar toptijd de 5e 'dame' binnen Neptunus '58. Voor Jeroen van Dinther was het doel voor het eerst onder de minuut te duiken en de pas 9-jarige zwemmer slaagde in die missie. Daphne Voets was ook lekker op dreef en zwom 5 seconden van haar oude pr af.

Op de 200 vrij werd er vervolgens ook ontzettend hard gezwommen. Klapper van de middag was Gijs Verhagen. Hij vocht in het water een mooie strijd uit met Thomas van Mierlo (Budel) met voor beiden als inzet de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Ze brachten het beste bij elkaar naar boven en dankzij de wil niet voor elkaar onder te willen doen bleven beide jongens binnen de gestelde limiet. Bijna alle zwemmers van zowel Neptunus '58 als Budel 'schreeuwden' de jongens naar de finish. De strijd werd net gewonnen door Gijs. Door de tijd van Gijs heeft de 4 x 100 vrij heren estafette (John, Roel, Gijs en Mark Schellekens) de limiet voor de Brabantse. Dit team zal echter waarschijnlijk niet starten, omdat de junioren (met Rick in plaats van Roel) meer kansen heeft. In diezelfde serie zwom ook Mark van Dinther en hij scherpte zijn tijd met 5 seconden aan. Bij de meisjes had Anouk van Helvoirt haar pr en clubrecord nog wat scherper gesteld. Lisa Smits verbeterde zich met 7 seconden en Lies vd Bersselaar zwom ruim 9 seconden sneller dan ooit.

Op de 100 wissel was het opvallend dat de snelst ingeschreven zwemmers hun pr niet verbeterden, maar de overige zwemmers wel. Jet vd Bersselaar (4 seconden eraf), Manissa vd Brand (5,5), Rick van Hamond (7!) en Rob van Heeswijk (4,5) waren sneller dan ooit te voren.

De 100 meter rug onder 17 werd voor Neptunus '58 gezwommen door 2 13-jarige zwemmers. Elke werd knap 2e door haar pr (en haar eigen clubrecord) met 2 seconden aan te scherpen. Door haar tijd heeft de estafette 4 x 100 wissel meisjes junioren (met Elke op de rug, Anouk van Lokven op de school, Esra op de vlinder en Anouk van Helvoirt op de vrije slag) de reservelimiet voor de Brabantse Zomerkampioenschappen behaald. Gijs zwom na zijn super-race op de 200 vrij nog bijna 3 seconde van zijn tijd op de 100 rug af.

De dames en heren zwommen de 200 meter wisselslag, maar zwommen geen pr's. Linda Schellekens kwam er nog het dichtst bij in de buurt: ze bleef slechts 0.28 boven haar beste tijd.

Vervolgens mochten de jongste minioren weer naar de startblokken komen. Dit keer stond de 50 meter schoolslag op het programma. Bo Sluijpers en Tom vd Heijden wisten hun persoonlijke records te verbeteren.
De oudere minioren hadden de 100 vrij op het programma. Bij de meisjes was Aniek Pennings 1,5 seconde sneller dan haar oude pr. Bij de jongens was Jeroen van Dinther goed in vorm en versloeg met zijn pr van 4 seconden zelfs jongens van 1 of 2 jaar ouder. Ook Danny van Grinsven en Camiel Maseland verbeterden hun oude tijd met meerdere seconden.

De 50 school junioren 1/2 leverde pr's op voor 5 zwemmers. Esra zwom een pr van een seconde.

Vervolgens stond de 200 meter rugslag op het programma. Elke was de snelste van Neptunus '58 bij de meisjes en zwom 5,5 seconde van haar oude pr en haar eigen clubrecord af. Jet vd Bersselaar zwom maar liefst 16 seconden sneller dan ooit. Anouk van Helvoirt en Manissa vd Brand debuteerden, maar vooral de tijd van Anouk was erg goed. Bij de jongens verbaasde Rick iedereen door op zijn minst favoriete slag zijn pr 18 seconden scherper te stellen en zo slechts 3 seconden boven de Brabantse limiet te blijven. Rick ziet echter ook voordelen in het niet behalen van de limiet: "Nu hoef ik hem dit seizoen tenminste niet nog een keer te zwemmen!"

De 100 vrij leverde wederom een verrassing op. Esra zwom namelijk 3,5 seconde sneller dan voorheen en zwom zo binnen de Brabantse limiet. Lisa zwom bijna 4 seconen van har oude tijd. Rob zwom daarna bij de jongens 3 seconden van zijn pr af.

De laatste individuele afstand was de 50 vrij. Linda werd de koningin van de reservelimieten genoemd, aangezien ze meer reservelimieten dan echte limieten voor de 'Brabantse' heeft behaald. In Budel zette ze haar reservelimiet op de 50 vrij om in een echte limiet, en heeft nu meer 'echte' dan 'reserves'.

Als afsluiter van de middag stonden er nog 3 estafettes op het programma. Mark van Dinther, Bart van Bergen, Jeroen Trimbach en Gijs Verhagen zwommen in de laatste meters nog net Hydra voorbij, waardoor nog net de 2e plaats achter Budel behaald werd. Daarna volgden de allerjongsten op de 4 x 25 school. Neptunus '58 was de enige vereniging met een team en dus behaalden Jeroen van Dinther, Anouk van Os, Noud van Boven en Bo Sluijpers de eerste plaats.

Traditioneel is het laatste programmanummer tijdens de 5e competitiewedstrijd de 8 x 50 vrij met een zwemmer uit iedere leeftijdscategorie vanaf de junioren. Neptunus '58 had hierbij 2 teams opgesteld. Het 2e team met Mark van Dinther (als startzwemmer zwom hij een nieuw persoonlijk record), Elke Schellekens, Mark Schellekens, Lisa Smits, Rick van Hamond, Anouk van Lokven, Rob van Heeswijk en Sandra Schellekens werd 5e.
Het eerste team bestond uit Gijs Verhagen (nieuw pr), Esra Pennings, John Verhagen, Anouk van Helvoirt, Roel vd Kleij, Evalie Hovers, Frank Hovenier en Linda Schellekens en zwom lang gelijk op met Budel. Helaas bleek hun snelste heer, Rick de Greef, flink sneller dan Frank en Linda kon de achterstand daarna niet meer goedmaken. Een 2e plaats en een nieuw estafetterecord resteerde voor Neptunus '58.

Uitslag, stand en foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'